eletirorszagban.lapunk.hu/

Sok téves infó kering a neten, van ami már nem is úgy működik ahogyan eddig...

Weblapomon összeszedtem rengeteg tudnivalót. Ha érdekel és keresed a válaszokat, talán itt megtalálod!

Nem tudod mit hozz magaddal? Mi mennyibe kerül? Mi hogyan működik? Információk tömören munkával, szállással, biztosítással, vásárlással, orvossal, és minden fontosabb dologgal kapcsolatban!!!!

Köszönöm, hogy ellátogattál Weboldalamra!

 Virág

 

 ITT ÉLÜNK:

 

Minden amit érdemes megnézni! 

 

 

TRINITY COLLEGE

A Trinity College 1592-ben alapult egy Ágostonrendi monostor helyén. Egyike Írország legkiválóbb oktatási intézményeinek, itt tanult Swift, Wilde, és Beckett is. Bejárhatod az épületet, a könyvtárat és annak leghíresebb részét az ún. Long Room-ot, az udvaron pedig megtalálod a harangtornyot. A legjobb azonban, hogy az ír kulturális kincset, a 9. századból származó Kelták könyvét is van lehetőséged megtekinteni.
A Trinity Egyetem könyvtára egyike a világ legnagyobb könyvtárainak. 1801 óta jogosult minden angol és ír kiadvány egy-egy példányára a szerzői jogok értelmében. A könyvtár nyolc épülete közel 3 millió kötetnek ad otthont. 
A legkorábbi, ma is meglévő épület az Old Library 1712-32 között épült, Thomas Burgh tervezte. Ennek legfőbb terme a Long Room, ami közel 65 méter hosszú, és ahola könyvtár kb. 200 ezer legrégibb könyve és kézirata található. Az épület lapos gipszkarton mennyezettel épült, és csak az alsó szinten alakítottak ki könyvespolcokat, a fölötte lévő karzat üresen, nyitottan maradt. Az 1850-es évekre azonban a polcok teljesen megteltek könyvekkel. Megoldásként megemelték a tetőzetet és dongaboltozatot alakítottak ki Deane és Woodward építészmérnökök tervei alapján. Ma már a karzaton is könyvespolcok sorakoznak tele könyvekkel.
  A Library Shop szerves része a könyvtárnak.Vásárolhatsz különböző szuveníreket, könyveketés prospektusokat a Kelták Könyvéről, a kelta művészetről, az ír történelemről, a Trinity Egyetemről vagy akár Dublin városáról.

St.Patricks Cathedral  

Az Anglikán egyház ezen katedrálisa egy kis templomocska helyére épült, ahol St. Patrickhoz fohászkodtak a hívők. A katedrálist az első anglo- normann püspök, John Comyn építtette 1192-ben.
Jonathan Swiftet, a Gulliver utazásai című regény íróját itt temették el.

O' Connell Str.

Írország legszélesebb útja közepén ír hősök szobrai sorakoznak. Daniel O' Connell, "a felszabadító" emlékműve is itt áll - az utat róla nevezték el. Megtekinthetők többek között Parnellnek, a nagyszerű hazafinak, és Big Jim Larkinnak, a munkáspárti vezetőnek állított emlékművek. A legújabb mű a Dublini Torony.

St.Stephen's Green


 

LÁTNIVALÓK KÉPEKBEN


Little Irish Fantasy 

 

Egyedi keresés

 

 

 

 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 


eletirorszagban.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!